Project Bytesnet

 

Bytesnet levert betrouwbare state of the art datacenter oplossingen. In Groningen en Rotterdam zijn zij de high-end datacenterpartner voor vooraanstaande bedrijven en organisaties in de regio. Bytesnet levert oplossingen van excellente klasse, met persoonlijke service.

 

Project

Beheer op basis van SLA. Doorontwikkelen van datacenter monitoring tool gebruik makende van de SCRUM-ontwikkelmethodiek.


Vraagstuk

Bytesnet Rotterdam biedt datacentervoorzieningen met uiterst hoge kwaliteitstandaarden (Tier 3). Een van de tools die voor deze organisatie van belang is voor het kunnen leveren van kwaliteit is hun in-house ontwikkelde datacenter monitoring tool. Deze tool monitort de temperatuur, luchtvochtigheid en stroomvoorziening en stelt de technische staff op de hoogte bij (dreigende) problemen.

Na vertrek van de ontwikkelaar van deze tool, zocht Bytesnet naar een betrouwbare en kundige partij die het beheer en doorontwikkeling van deze tool kon voortzetten en de continuïteit kon bieden die zij zochten.

Oplossing

Wij zijn deze uitdaging aangegaan en hebben ons in zeer korte tijd geheel zelfstandig weten in te werken in deze complexe applicatie. Al na enkele weken hebben wij vele verbeteringen weten aan te brengen:

  • Professionalisering door opzetten ontwikkel- en stagingomgeving naast de bestaande productieomgeving.
  • Software doorgelicht en onvolkomenheden gespot. Hierdoor stabiliteit van de tool verhoogd tool en dataverlies verminderd.
  • Werking tool verbeterd; gebruiksgemak en workflow met betrekking tot afhandeling van meldingen verbeterd.

Gebruikte talen en technieken: PHP, C, Javascript (KnockoutJS), MongoDB, PostgreSQL, RabbitMQ, Esper (Complex Event Processing), XMPP, ModBus, SNMP.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie of een afspraak?

Tel. +31 (0)88-7305959